Za punkt honoru wzięłam sobie już dawno robić na każdą imprezę danie, które zaskoczy moich gości. I to jest jedno z takich, które zrobiłam w czasach kiedy jeszcze jadłam mięso. Nie jest trudne a wygląda obłędnie na stole. Wystarczy przyszykować mięso mielone tak jakbyśmy mieli zamiar robić kotlety mielone. I taka przygotowana masą wyłożyć foremki do muffinek. A farsz do środka to już dowolność i własna inwencja twórcza. Ja przesmażyłam pieczarki z papryczką chili , cebulką, natką pietruszki.Wypełniłam koszyczki i powpychałam do środka małe kosteczki sera feta. Potem hop do piekarnika i po 40 minutach można wyciągać. Pozostawić na chwilę w foremkach i można wyciągać. Przepis wzięłam ze strony Skutecznie. pl
Ps. I chyba po raz pierwszy w życiu moja „babeczka” wygląda lepiej niż ta z oryginalnego przepisu 🙂
Jadwiga. M