Strona główna Kulinaria Kebab

Kebab

1703
0

Jak się nudzisz, jak ci źle, jak głód dotkliwy czujesz to kebab zrób samemu a lepiej poczujesz się.

Najpierw frytki, bez instrukcji bo chyba każdy wie jak ciachnąć pyrke i ją usmażyć? Pierś kurczęcia pokroić w paseczki, posypać ulubionym przyprawami i usmażyć na patelence. Sałatę taką jak lubisz, może być lodowa może być pekinka a może być mix sałat. Sos..Co lubisz? Może być tza tzik, może być czosnkowy, może być co chcesz…najlepszy tza tzik. Czyli starkuj ogórka świeżego na sitko, niech poleżakuje obciekając. Potem starkuj do niego dla towarzystwa czosnek, ja sypię im jeszcze dla uciechy pieprz, dolewam kroplę oleju z chili, mieszam dorzucam majonezu ( bez majonezu nie ma rozpusty) i jogurtu greckiego. I tak otrzymujesz moją wersję Tza tzika 🙂 Pomidorki koktajlowe, ogórek, papryczka, mile widziane do ozdoby talerza. Weź talerz do ręki, sypnij frytkami, na to rzuć kurczaka i przykryj go sałatą, czapkę zrób z sosu i ozdób talerz warzywem naokoło. Proste i pyszne.

Jadwiga M

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Napisz tutaj komentarz
Wpisz imię