Strona główna Kulinaria Rolada z indyka

Rolada z indyka

434
0

Najpyszniejsza rolada pod słońcem. Jeżeli kupiłeś pierś z indyka i zastanawiasz się, co z nią zrobić zamiast tradycyjnych sznycli, to ja podpowiem. Bierzesz ową pierś do ręki (heheheh) myjesz, osuszasz i nadkrajesz, tzn. nacinasz w poprzek nie do końca ( na zdjęciu widać, o co chodzi). Rozkładasz na kwadrat, rozbijasz. Masz płat cienki mięsa w kształcie kwadratu. Na środek kładziesz, co chcesz: ja dałam poszatkowane pomidorki suszone z oliwy wymieszane z fetą i rukolą. Możesz dać, co chcesz: rukolę, szpinak, pieczarkę itd. Potem zawijasz to w rulon. Cały rulon owijasz płatkami boczku kupionymi w Biedronce, tymi cienkimi, mogą być wędzone, a mogą być parzone. I wkładasz do piekarnika. Pieczesz. I Jesz. Degustujących było sporo. Wszyscy chwalili.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Napisz tutaj komentarz
Wpisz imię